17 Ocak 2014 Cuma

Günlük bir makyaj önerisi

Herkese Merhabaa...
Bu gün sizlerle genelde günlük makyajımda kullandığım ürünlerden bahsedeceğim. 
   Ben makyajıma tabii ki makyaj bazı ile başlıyorum. The Balmın bu ürünü oldukça kullanışlı ve Gratislerden rahatlıkla bulabilirsiniz. :) Yapısı gercekten çok güzel ipeksi bir his bırakıyor tende.
   Ardından yüzümüze Fondöten de uygulayabiliriz ancak ben pek fondöten kullanmıyorum. BB kremler benim ihtiyacımı karşılıyorlar. Bu iki ürünü kullanıyorum ve sabitlemesini mac fırçamla yapıyorum. neden bu iki ton derseniz yüzümüzdeki normalde de olan renk farklılıkları için diyebiliriz. Göz altlarımızda elmacık kemik üstlerini aydınlatmak için açık tondaki kremi tercih ederken daha koyu olan kremi yanaklarımıza bronzer sürebileceğimiz konturlama yerlerine, burun kenarlarına ve diğer yerlere uyguluyorum. Ardından fırça yardımıyla güzelce yüzüme yediriyorum. Oldukça doğal bir görüntü elde ediyorum. 
   Açık olan renk Maybelline New York'tan Dream Fresh BB Kremin Fair adlı yani açık rengini kullanıyorum. Spf 30 içeren bu krem güneş ışınlarına karşı da cildimizi korumakta. :) Koyu olan renk ise Diadermine Derma-Beaute BB Creme Sublime'den Teinte Sable rengi biraz koyu geliyor ancak bu benim zaten istediğim tonda. Fotoğrafta renkleri ışık nedeniyle çok belli olmuyor sanırım. Koyu olan renk aslında daha koyu duruyor tenimde. Diadermine'in bu ürünü ayrıca Anti-Age yani yaşlanma karşıtı bileşenler de içeriyor. :) Tek kremle çift etki. 



   BB kremlerimi ben bu fırça ile yüzüme uyguluyorum. Uzun zaman önce almış olduğum bu fırçanın üzerinde Mac 187 SE yazıyor. fondöten uygulama da da başarılı bir fırça olduguna inanıyorum. :)



   Ardından göz makyajıma başlamadan önce gratisten aldığım "Essence I love stage eyeshadow base"i göz kapagıma sürüyorum. Bu bazı çok severek her makyajımda kullanıyorum. Fiyatı uygun 7 lira civarı. renk eşitlemesi yapıyor ve gözlerimizi far için hazırlıyor. Bu bazda renk seçenegi yok. Kapatıcılık konusunda çok mükemmel değil ancak dediğim gibi renk eşitlemesi yapıyor. Benim simdiye kadar kullandığım tüm ten renklerine uygun bir baz olmuştur kendileri. 
   Sıra geldi farımıza :) "Flormar Pretty Compact quartet eye shadow- P045" kullanacağız. Bu benim en çok kullandığım far paletim. Günlük makyajlarımla sıklıkla kullandığım renkleri içermesi nedeniyle onu seviyorum :) Öncelikle en acık olan rengini fırçamıza alıp göz kapağımızın tümüne sürüyoruz. kaş altına da aydınlık vermesi için en acık tonu uyguluyorum. ardından pırıltılı kahverengiyi alıp göze dıştan içe doğru gölgelendirme yaparak hafif hafif uyguluyoruz. Daha sonra koyu kahverengiyi fırça ucuna alıp göz kapağı çizgisinin bitiş bölgesine pıt pıt uyguluyor gölgelendirmemizi yapıyoruz ve ardından far uygulamasını bitirmiş oluyoruz.
   Sıra geldi oriflame beauty den aldığım "Eyelıner stylo black " isimli eyelinera. Onu da ince bir çizgi seklinde kirpik diplerimize dikkatlice çekiyoruz. Bu tür eyelinerları çok kullanmıyorum. Daha çok Avon'dan aldığım bir ürünü kullanıyorum onu da sizlerle en yakın sürede paylasacağım. 
   Şimdi maskaramızı sürme zamanı :) Maybelline new york the rocket volum express" bu maskarayla tanıştığımdan beri onu severek kullanıyorum. Başka rimeller de var tabi onları da paylaşacağım sizlerle:) rimelimizi de uyguladıkk...


   Şimdi bronzer fırçamızı alıp the balm'dan alınan bahama mama bronzerımızı kontur için kullanıyoruz :) Bu ürünü bir arkadaşıma hediye olarak almıştım o zaman bu ürünle tanışmıştık. Ardından kendime de aynı ürünü almayı ihmal etmedim :) severek kullandığım ürünler arasında kendisi. 


   Kuzenimize hediye gelen onun da bize hediye ettiği güzel allığımızı allık fırçamıza alıyoruz ve ardından dairesel hareketlerle cildimize dairesel hareketlerle uyguluyoruz. Allıgımız : " Catrice defining blush-rosewood forest".  Rengi çok güzel ve tenime uygun gördüğüm tonlarda:) 

   Şimdi kırılmış olsa da kullanabildiğim "Rimmel stay matte" pudramızı alıp makyajımızı sabitlemeye geçebiliriz:) pudra fırçamızı elimize alıp az miktarda pudramızı yüzümüze uyguluyoruz. Bendeki bu pudranın en acık tonu zaten üzerinde "Transparent" yazıyor. Ben pek pudra kullanmam ancak bende sorun yaratmayan bir pudra:) yakında pudrayı eski haline getirip sizinle yeni halini de paylaşacağım. :) ve makyajımızı bitirmeden önce rimelimizin tekrar üzerinden geçebilir kirpiklerimizi daha hacimli gösterebiliriz tabi nasıl arzu ederseniz :)..

   Makyajımızı bitirmiş bulunmaktayız :) Güle güle kullanalım :) 

2 yorum:

  1. Rocket Favorim benimde. :)
    The Balm ürünlerinin hepside benim bebeğim! :)

    YanıtlaSil