28 Ocak 2014 Salı

Kızılcık Şerbeti Yapalım

   Herkese Merhaba,

   Önceki yazımızda kızılcığın faydalarını paylaşmıştım :) Buradan tıklayıp okuyabilirsiniz. Şimdi gelelim kızılcık şerbeti ve kızılcık şurubu yapımına,

    Kızılcık şurubunu önce yazmak istedim. Çünkü bir seferde çok seferlik şerbet hazırlamış oluruz :)

Malzemelerimiz
1 kg Kızılcık
3 Su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su



   Kızılcıkları güzelce yıkayıp 2 su bardağı su ile kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra süzgeç ile ezerek suyunu bir kaba süzüyoruz. 3 su bardağı şekeri 2 su bardağı su ile kaynatıyoruz. Kaynayınca içerisine kızılcık suyunu ekliyoruz. Bir iki taşım daha kaynayınca limon suyunu ekliyoruz. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Kızılcık şurubumuzu kavanozlara koyup ağızlarını sıkıca kapatıyoruz. Soğuduktan sonra buz dolabında muhafaza etmeliyiz.
   Servis yapılacağında ise yarım su bardağına yakın şurubun üzerine soğuk su ekleyip misafirlerimize ikram ediyoruz :) Afiyet olsun.

    Şimdi gelelim ikinci tarifimize;

Malzemelerimiz
2 litre su
250 gram şeker
Yarım kilo kızılcık
1 çubuk tarçın

   Suyumuzu kaynatıyoruz ve içine yıkanmış kızılcığı ekliyoruz. Bir kaç dakika sonra tarçını ekliyoruz. Kızılcıklar dağılmaya başlayana kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Şekeri de ekleyip birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Sonra ocaktan alıp şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz :)  Afiyet olsun.


   Sevgiler...

2 yorum:

  1. Canım çekti ama iş yerinde :)
    http://nypdsena.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet insanın canı çekiyor fotoğrafına baktıkça :)

      Sil