17 Şubat 2014 Pazartesi

Nasıl Kabul Edelim Bu Dehşet Verici Durumu?

Merhaba,

   Az önce okuduğum haberde aşağıdaki yazıları okudum ve kan beynime sıçradı. Küçücük çocuğa cinsel istismardan yakalanan adamı adalet sistemimiz serbest bırakıyor. Neymiş efendim delil yetersizliği varmış. Peki o ufacık çocuğun yaşadıkları ne olacak?

   Tunceli'de yaşanan bu olay karşısında bizlerin nasıl içi rahat etsin? Bu şekilde sonuçlanan bir mahkeme var ise suçluları, sapıkları kim durduracak? Böyle iğrenç durumlara kim dur diyecek?


5 yaşındaki kız çocuğunu oral sekse zorladı

Tunceli'de taciz dehşeti: 5 yaşındaki kız çocuğunu oral sekse zorladı

Burcu KARAKAŞ/ Ankara

Tunceli'de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel organını göstererek oral seks yaptırmaya çalıştığı iddia edilen tutuklu sanık H.T.'nin, son duruşmada serbest bırakılması tepki yarattı. Olay, istismara maruz kalan çocuğun annesine "Anlatırsam şeker almaz" demesi ile ortaya çıktı.
Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık serbest bırakılınca ilçe karıştı. İddiaya göre, 44 yaşındaki H.T., sokakta arkadaşlarıyla oynayan 5 yaşındaki bir kız çocuğunu yanına çağırarak tenha bir yere götürerek istismarda bulundu.
"Dokunma, acıyor"
H.T., kız çocuğuna cinsel organını gösterdikten sonra oral sekse zorlamasının ardından, çocuğun bağırması üzerine çevredekiler olay yerine gelmeye başladı. Panik olan adam, koşarak kalabalığa karıştı. H.T.'nin kayıplara karışmasından sonra kız çocuğu evine döndü. Söz konusu durum, akşam evine giden çocuğunu banyo yaptıran annesinin fark etmesiyle açığa çıktı.
Anne, kız çocuğunun, kollarına ve ağzına dokunulduğu zaman, "Dokunma, acıyor" demesi üzerine bir sorun olduğunu düşünerek kızından kendisine başına bir şey geldiyse anlatmasını istedi. Çocuğun, "Anlatırsam bana şeker almaz" sözleri üzerine aile polise giderek şikayetçi oldu.
Ruhsal çöküntü yok
Çocuğun, pedagog eşliğinde ifadesinin alınmasının ardından olay ortaya çıktı. Annesi, cinsel istismara maruz kalan çocuğunun kıyafetlerini bir poşete koyarak Adli Tıp Kurumu'nda inceleme yapılabilmesi için savcılığa teslim etti. Bursa'da bir yakınının evinde saklandığı ortaya çıkan ve aynı zamanda istismar ettiği çocuğun uzaktan akrabası da olan sanık, Tunceli'ye getirildi. H.T., çıkarıldığı mahkeme tarafından geçtiğimiz kasım ayında tutuklanarak cezaevine gönderildi. ElazığFırat Üniversitesi, cinsel istismara maruz kalan kız çocuğunun ruh sağlığına ilişkin bir rapor düzenledi. "Olayın ruhsal çöküntü yaratmadığı"nın belirtildiği raporda, cinsel istismarın çocukta yarattığı travmanın zamanla açığa çıkacağı, bu nedenle de çocuğun ruhsal durumunun takip edilmesi gerektiği ifade edildi.
Serbest bırakıldı
Sanık H.T., Mazgirt Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada "delil yetersizliği" gerekçe gösterilerek mahkeme heyeti tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Avukat Reyhan Helin Bulut, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi. Cinsel istismar olaylarının artışına dikkati çeken Dersim Kadın Merkezi'nden sosyolog Özlem Uç, davanın takipçisi olacaklarını belirterek, "Mazgirt'te alınan bu karar bu tür olayları arttırmaktan başka anlama gelmemektedir. Adalet yetkilileri bu kararı alırken, bu çocukların ya da bir diğerinin bu zanlılar tarafından tekrar böyle lanet bir mağduriyet yaşamayacaklarının garantisini verebilmekte midir? Tacizcileri cesaretlendiren adalet sistemimiz var oldukça biz kadınlar tehdit altında yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Haber sayfası için buraya tıklayın

4 yorum:

  1. Kadınlar kuyruk sallamasa erkek yapmazmış anlayışı var ya ee 5 yaşındaki küçücük çocuk tacize uğruyor ve adi adamı serbest bırakıyorlar.Bu ülke de malesef bu konuda özellikle hiç adalet yok! Biz kadınlar,çocuklar sürekli bu tehditle karşı karşıyayız ve yaşayanlar ya bu duruma maruz kalıyor yada susuyor işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu haberi duyanlar ah yazık diyip geçebiliyorlar. Kendi çocuklarının başına mı gelmesini bekliyorlar anlayamıyorum. O sapığı serbest bırakanlar çocuklarını rahatça sokağa çıkarabiliyorlar mı ya da bakkala gönderebiliyorlar mı acaba? Gerçekten merak ediyorum. Elimizden gelen bir şey olması gerekiyor. Ama herkes susuyor. Korkuyoruz ve haksızlığa karşı çıkamıyoruz.

      Sil
  2. Bu ülkede, tacizci öğretmeni işten atmayıp, memur vasfında olduğu için sadece sürüyorlar.. Düşün sadece sürgün yani.. Ve onlar bizim çocuklarımızın içinde hala.. Bunu öğrendiğimde beynimden vurulmuştum.. Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıkk diyoruz ve susuyoruz. Neden yapılan yollar, camiler daha çok göze geliyor da bu olaylar karşısındaki adaletsizliğin üstüne giden olmuyor? Oh ne ala memleket... Okullardaki temizlik görevlileriyle ilgili de bir olayı bizzat kardeşim yaşamıştı tabii o konu da aynı şekilde devam ediyor. Adamı sürüyorlar başka bir okula. Ee okuldaki kız çocukları? Yardıma ihtiyacı var bu milletin evet Allah yardımcımız olsun.

      Sil