13 Şubat 2014 Perşembe

Saçlarım nasıl görünüyor?


 
   Herkese merhaba,

   Kendi saçlarım önceden kıvırcıktı. Ama ben düzleştirici ile saçlarımı şekilendirmekten saçlarımdaki doğal bukleleri hep bozmuştum. Ya düz ya da rasta gibi kullanıyordum. Rasta nasıl tekrar düzelir diyenler olabilir ama ben yalancı rasta yapıyordum:) Yıkanıp tarandığında eski haline dönüyordu saçlarım.

   Tabii bu düzleştirme işlemlerinin en büyük nedeni; küçükken arkadaşlarımın kıvırcık saçlarımla dalga geçmesiydi. Ah ablacığımı dinleseydim o kadar yıpratmazdım saçlarımı. Artık olan olmuştu.

   Ve saçlarımı eskisi gibi kıvırcık kullanmak istediğim için perma uygulamasına başvurdum. Saçlarım kıvır kıvır oldu :) Eskisi gibi güzel görünüyorlar artık. Aslında daha kısa kestirmeyi düşünüyordum. "Uzun olsa beğenmezsem tekrar kestiririm, kısa olsa beğenmezsem yapacak bir şey yok" düşüncesi ile uzun kullanmayı tercih ettim. Yakımda saçlarımı biraz daha kısaltıp yeni modelini sizler ile paylaşırım.

   Fotoğrafta gördüğünüz o ufaklık ise benim canım kuzenciğim Duru. Maşallah ona. Hafta sonu kuzenler hep beraber olunca bir muzurluk yapıp Duru'ya da kıvırcık bir peruk taktık ve fotoğraf çektik. Çok şirin oldu tabii:)

   Saçlarım hakkındaki tepkilerim ise şu sıralar bu şekilde;

   - Ayy ben çok güzelim
   - Ahh saçlarım çok güzel
   - Aman fotoğraf çekileyim harikayım


   Perma uygulaması çok zahmetli bir uygulama. Ve biraz da riskli tabii ki. Saçlarına zarar veren dökülmesine, yanmasına neden olan kişiler de olmuş. Ancak ben güvendiğim birine yaptırdım saçlarımı. Eğer Zeytinburnu civarında oturuyor ve böyle bir uygulama yapmayı düşünüyorsanız size önerebileceğim bir kuaför. Çok büyük bir salon değil. Ufak tefek çok şirin bir yer. Bir mahallenin bir köşesinde olan, müşterileriyle ilgili olan bir kuaför. Şükran Bayan Kuaförü. Bilgi almak isteyen olursa bana mail atabilirler:)

   Uygulama biraz uzun sürüyor. Bir de saçlarım uzun olduğu için sar sar sar bitmiyordu. fotoğrafta da gördüğünüz gibi üç yandan sarılıyordu bigudiye saçlarım. Öğleden akşama kadar kuafördeydim. O kadar bekleme süresine de değdi tabii.




   Önce saçım güzelce yıkandı. Ardından taranıp suyun fazlası alındı. Daha sonra böyle sarmaya başlandı arada da sprey şişeden su sıkarak kuruyan saçlarım ıslatıldı ve o şekilde bigudiye sarıldı. Ardından ilk ilaç dökülerek beklemeye başladık. Süresi dolunca bigudileri açmadan 5 dakika boyunca su ile duruladık. Ve ilk ilacın kokusu baya hafiflemiş oldu. Sıra ikinci ilaca geldi. Onu da bir süre bekletip bigudileri açmaya başladık. Bigudiler açıldıktan sonra saçı su ile tekrar duruladık ardından vigo ile saçı kuruttuk. :) Biraz jöle ile de şekillendirdik. Ve üç gün saçı yıkamak yasaktı.

   Permalı saçlarıma banyodan sonra jöle ya da köpük kullanmam gerektiğini söyledi kuaför. Ben de her ikisini de denedim. Jöle biraz sert olduğu için pek sevmedim ancak bukle belirginleştirici köpük kullandığımda harika bir etki yarattı.



   Ben çok memnun kaldım. Sizler arasında perma yaptıran ya da düşünen var mı?

Sevgiler,
Büşra

6 yorum:

  1. Merhaba canım dediğin gibi keşke yıpratmasaydın güzel saçlarını ama böyle de çok güzel olmuş:) Kuzenini de oyuncak bebek sandım desem ne kadar tatlıymış yaa :)) Takipçinim canım bana da beklerim :)

    http://allwhitestuff.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Evet bembeyaz teniyle oyuncak gibi duruyor:) Tabii ki geliyorum hemen.
      Sevgiler,
      Büşra

      Sil